Savitas

Savitas is ontstaan vanuit een gedrevenheid om 'beweging op gang te brengen' in de ontwikkeling van mensen en organisaties. Door jarenlange ervaring in het stimuleren van de ontwikkeling van mensen en teams, heb ik mensen zien groeien, vitaler zien worden en met vertrouwen keuzes zien maken voor hun toekomst. 

Onze waarden

GROEI - VITALITEIT - KWALITEIT

Vanuit deze waarden begeleidt Savitas professionals uit allerlei sectoren. 

Even voorstellen....

Wie ben ik?

Savas van der Bend

"een gepassioneerd en ervaren (bege)leider in het onderwijs en daarbuiten"

Als mensen zich met plezier kunnen ontwikkelen, dan voel ik mijn energie-niveau omhoog gaan.
Met een groot hart voor het onderwijs heb ik jarenlang kinderen, medewerkers en teams mogen (bege)leiden in hun ontwikkelproces. Daaropvolgend heb ik de kans gegrepen om mijn eigen coaching -en adviesbureau op te richten en me aan te sluiten bij de landelijke beroepsvereniging voor supervisoren, coaches en organisatiebegeleiders (LVCS).

De mensen waar ik mee werk typeren rustig, deskundig, betrokken, reflectief en analytisch. Ik hecht er veel waarde aan dat mensen zich snel op hun gemak voelen en tegelijkertijd getriggerd worden om op verschillende niveaus naar zichzelf te kijken.

Het menselijk (leer)gedrag blijft me elke dag opnieuw boeien. Het is fascinerend!
Mensen prikkelen om in beweging te komen en positief kritisch naar zichzelf en de omgeving te (blijven) kijken levert prachtige inzichten op. Een gedegen zelfonderzoek en analyse van de werkcontext is hierbij essentieel. Door 'anders te leren kijken' en nieuwe ervaringen op te doen, ontdek je handelingsalternatieven waarmee gedragsverandering mogelijk wordt gemaakt.

En dit beperkt zich niet alleen tot het onderwijs. Als gecertificeerd coach zet ik me ook in om van waarde  te kunnen zijn voor professionals buiten het onderwijs. Professionals die eraan toe zijn om een volgende stap in hun ontwikkeling te zetten en zich openstellen om hierin ondersteund te worden.

Wat maakt coaching en advies zo waardevol voor professionals?
Er is een landelijke tendens zichtbaar dat organisaties intern
begeleiders/coaches opleiden voor hun eigen medewerkers. Een mooie ontwikkeling! Dit geeft aan dat steeds meer organisaties inzien dat de medewerkers bepalend zijn voor het succes. En...
dat vitale medewerkers die zich op hun plek voelen, een direct positief effect hebben op hun omgeving.
Tegelijkertijd zullen medewerkers, met behulp van intern opgeleide coaches/begeleiders, zich vooral ontwikkelen volgens de bekende paden. De kracht van coaching en advies ligt vooral in het 'anders' kijken en onderzoeken van uit verschillende perspectieven. Dit pleit voor een frisse en deskundige blik van buitenaf.

Wat doet Savitas dan anders?
Door de combinatie van een rijke praktijkervaring en de aanvullende certificeringen,
 biedt Savitas begeleiding op ieder niveau.  Naast coachende gespreksvoering kunnen we  gevalideerde instrumenten (bijv. teamscans, kijkwijzers, assessments) inzetten, om zicht te krijgen op het ontwikkelniveau van jou en/of jouw team.
Hiervandaan stellen we samen een persoonlijk ontwikkelplan op waarmee jij de gewenste ontwikkeling kunt realiseren.

Daarnaast nemen wij voortdurend deel aan kennissessies en intervisiegroepen om onze eigen ontwikkeling op peil te houden. Hiermee ben jij verzekerd van professionele begeleiding afgestemd op de actuele ontwikkelingen.

Wil je meer weten?
Ben je geïnteresseerd geraakt wat ik voor jou en/of jouw organisatie kan betekenen? Maak dan geheel vrijblijvend een afspraak. 


Achtergrond
Registercoach en erkend Organisatiebegeleider (LVSC)
Verander-en begeleidingskundige (Master of Arts, MA)
Onderwijs- en opvoedkundige (Master of Educational, MEd)
Psychologie van Organisatieverandering (Radboud University)
DISC Certified Specialist (DISC Benelux)
www.discbenelux.nl