ONDERWIJS

Savitas Coaching & Advies werkt vanuit een ruime ervaring en kennis uit de onderwijspraktijk. Hieronder vind je het aanbod voor laagdrempelige maar deskundige ondersteuning voor onderwijsprofessionals (leraren en leidinggevenden) in het primair en voortgezet onderwijs

Leraren

o.a.:

- Pedagogisch- didactisch handelen en klassenmanagement
- Persoonlijke effectiviteit
- Interim leerkracht 

Pedagogisch- didactisch handelen en klassenmanagement

Created with Sketch.

Ervaar je soms moeite met grip te krijgen op jouw klas? Heb jij behoefte aan ondersteuning en/of inspiratie om het leerklimaat in jouw klassen te versterken?  Wij kunnen je hierbij helpen. Dit kan ook voor het online onderwijs.

Hoe?
De kern van het docentschap ligt in het pedagogisch en didactisch repertoire van de leraar. Sterke pedagogische en didactische vaardigheden van de leraar zijn van grote invloed op het klassenklimaat en de leerresultaten van de leerlingen. Dit kan dus niet los gezien worden van het klassenmanagement.
Vanuit praktische ervaringen en bewezen, theoretische achtergronden gaan we jouw lessen analyseren en verbeteren. We bekijken jouw lesvoorbereidingen en reflecteren op jouw lessen. We geven je oefeningen mee om uit te proberen en je wordt geïnspireerd door verschillende voorbeelden uit de praktijk.
Kortom: een leercyclus voor jezelf waarbij de focus ligt op de kern van jouw onderwijspraktijk!

Persoonlijke effectiviteit

Created with Sketch.

Hoe krijg je de dingen voor elkaar die je je voorneemt? Of waar je al zo lang naar verlangt? Soms ligt de sleutel tot deze opening niet zo ver van jezelf vandaan. Door net iets anders te kijken, te handelen en te communiceren ervaar je direct dat je meer kunt bereiken dan gedacht.

Hoe?
We zoomen in op jouw belangrijke waarden en drijfveren die jou als persoon (en als professional) uniek maken. We gaan uit van de kracht die al in je zit en breiden deze uit met nieuwe kennis en vaardigheden. Je zult zien dat je slagvaardiger wordt én dat jouw kwaliteiten sterker naar boven komen!

Interim leerkracht 

Created with Sketch.

Op korte termijn een tijdelijke leerkracht nodig?
Regelmatig worden wij gevraagd om leerkrachten uit het primair- en voortgezet onderwijs te begeleiden en te coachen op de werkvloer, vanuit een stevig pedagogisch en didactisch fundament.

Met een ruime ervaring in het onderwijs en een eerstegraads onderwijsbevoegdheid, kan Savitas ook een uitkomst bieden bij een (plotseling) tekort aan onderwijspersoneel. 
Als interim leerkracht kunnen wij een uitkomst bieden voor scholen die op korte termijn en tijdelijk een leerkracht nodig hebben in het primair- en voortgezet onderwijs. 

Leidinggevenden

o.a. 

- Teamontwikkeling & teamscan
- Persoonlijk en onderwijskundig leiderschap
- Interim management

Teamontwikkeling & teamscan

Created with Sketch.

Wil je meer zicht krijgen hoe het team zich kan ontwikkelen naar een hoger niveau? Of hoe de verschillende individuen een hecht team kunnen vormen?

Hoe?
We zetten een teamscan in om de huidige situatie van het team inzichtelijk te maken. Deze teamscan (DISC) is een bewezen effectief middel om onderlinge communicatiepatronen zichtbaar te maken. Tevens ontvang je uitgebreide rapportage met concrete handvatten hoe het team deze communicatiepatronen positief kan beïnvloeden.
Kortom: van inzicht naar een beter evenwicht in het team!

Persoonlijk en onderwijskundig leiderschap

Created with Sketch.

Net gestart als leidinggevende of wil je je leiderschap naar een hoger niveau tillen?

Hoe?
We verkennen in een persoonlijk gesprek jouw ontwikkelvraag. Op basis van deze ontwikkelvraag maken we een voorstel op maat om jouw beoogde ontwikkelniveau te realiseren. Een persoonlijk ontwikkelplan is belangrijk onderdeel in dit ontwikkeltraject. Met dit plan ga je concreet aan de slag en wordt gebruikt in de reflectie- en themagesprekken tussen jou en de begeleider. 

Interim management

Created with Sketch.

Het kan voorkomen dat u op korte termijn op zoek bent naar een tijdelijke invulling van een ervaren leidinggevende. Savitas heeft een ruime ervaring als leidinggevende en kan u ondersteunen zowel in het middenmanagement als in het functie als eindverantwoordelijk schoolleider.