21-oktober 2019

De preventieve werking van 'vertragen'

Onlangs publiceerde het Algemeen Dagblad (wederom) een zorgwekkend artikel over het welbevinden van Nederlandse werknemers. Het aantal ‘opgebrande’ mensen loopt hard op, in meerdere sectoren. In dit artikel luidt een hoogleraar  van de Nyenrode Universiteit (en tevens bedrijfsarts bij Arbo Unie) ‘de noodklok’. 


De maatschappelijke (en technologische) ontwikkelingen gaan hard, personeelstekorten nemen toe en er wordt in toenemende mate flexibiliteit verwacht van medewerkers en organisaties.

In deze stormachtige tijd van veranderingen en onzekerheden, zijn we geneigd om steeds sneller te gaan en meer te gaan doen. Hiermee blijf je jezelf op fysiek en mentaal vlak steeds verder oprekken...met alle nadelige gevolgen vandien.


Juist in een deze tijd is het van groot belang om te kunnen vertragen en af te stemmen of je nog met de juiste dingen bezig bent. Dit geldt zowel voor individuen als voor teams en organisaties. Ben je nog op de plek waar je wilt zijn en beweeg je nog in de richting waar je naar toe zou willen? 

Het regelmatig afstemmen tussen waar je bent, wat je doet met wie je bent en wat je wilt helpt om passende keuzes te maken en vitaal te blijven. ‘Vertragen voorkomt dat je langdurig stil komt te staan’. Het heeft een preventieve werking. 


Savitas Coaching & Advies*  zet zich in voor een gezondere en vitale samenleving door individuen en teams weer in de juiste energie te zetten en focus te creëren op  gebieden waarin ze optimaal kunnen functioneren. Hiermee ondersteunen wij mensen en organisaties om weerbaar, wendbaar en flexibel te blijven in onze voortdurend veranderende maatschappij. 


Benieuwd hoe wij een bijdrage kunnen leveren aan de vitaliteit van jou als persoon of jouw team/organisatie? Neem dan contact op voor een oriënterend gesprek, via [email protected] of bezoek onze website www.savitas.nl.* Savitas Coaching & Advies is aangesloten bij de beroepsvereniging voor professionele begeleiders als erkend “registercoach” en “organisatiebegeleider”.