ONDERWIJS

Savitas Coaching & Advies werkt vanuit een ruime ervaring en kennis uit de onderwijspraktijk. Hieronder vind je het aanbod voor laagdrempelige maar deskundige ondersteuning voor onderwijsprofessionals (leraren en leidinggevenden)

Leraren

o.a.:

  • Coaching op de werkvloer
  • Promotiekansen in het onderwijs
  • Pedagogisch - didactisch handelen
  • Klassenmanagement

Coaching op de werkvloer


Sterker worden in jouw vak, gericht op een specifieke ontwikkelvraag? Dat kan!

Hoe?
Via een (gratis) intake-gesprek verkennen we jouw ontwikkelvraag. Op basis van deze ontwikkelvraag ontvang je een begeleidingsvoorstel waarin zowel observaties in de praktijk als thema-gesprekken kunnen worden opgenomen. Uiteraard bepaal je zelf het juiste balans hierin.
Kortom: coaching vanuit de praktijk!

Promotiekansen in het onderwijs

Ben je toe aan een volgende stap in je onderwijscarrière maar weet je niet zo goed hoe dit aan te pakken? Wij helpen om een gedegen voorbereidingen te treffen en jouw kansen op een hogere docentfunctie te vergroten.

Hoe?
Door middel van objectieve instrumenten kijken we naar jouw huidige werkzaamheden in relatie tot jouw docentfunctie. Vervolgens nemen we de gestelde indicatoren voor de hogere docentfunctie erbij en ontvang je gedegen feedback op jouw niveau per indicator.
Door middel van een objectief beoordelingskader krijg je zicht op jou kansen voor een promotie in het onderwijs. Hiervandaan ontvang je uitgebreid advies om hoe jij jouw promotie kansrijker te maken.
Kortom: een gedegen voorbereiding op jouw promotie, zonder formele beoordeling! Veilig en transparant.

Pedagogisch- (online) didactisch handelen en klassenmanagement

Ervaar je soms moeite met grip te krijgen op jouw klas? Heb jij behoefte aan ondersteuning en/of inspiratie om het leerklimaat in jouw klassen te versterken?  Wij kunnen je hierbij helpen. Dit kan ook voor het online onderwijs. 

Hoe?
De kern van het docentschap ligt in het pedagogisch en didactisch repertoire van de leraar. Sterke pedagogische en didactische vaardigheden van de leraar zijn van grote invloed op het klassenklimaat en de leerresultaten van de leerlingen. Dit kan dus niet los gezien worden van het klassenmanagement.
Vanuit praktische ervaringen en bewezen, theoretische achtergronden gaan we jouw lessen analyseren en verbeteren. We bekijken jouw lesvoorbereidingen en reflecteren op jouw lessen. We geven je oefeningen mee om uit te proberen en je wordt geïnspireerd door verschillende voorbeelden uit de praktijk.
Kortom: een leercyclus voor jezelf waarbij de focus ligt op de kern van jouw onderwijspraktijk!

Leidinggevenden

o.a.:

  • Teamontwikkeling
  • Persoonlijke effectiviteit en leiderschapTeamontwikkeling

Wil je meer zicht krijgen hoe het team zich kan ontwikkelen naar een hoger niveau? Of hoe de verschillende individuen een hecht team kunnen vormen?

Hoe?
We zetten een teamscan in om de huidige situatie van het team inzichtelijk te maken. Deze teamscan (DISC) is een bewezen effectief middel om onderlinge communicatiepatronen zichtbaar te maken. Tevens ontvang je uitgebreide rapportage met concrete handvatten hoe het team deze communicatiepatronen positief kan beïnvloeden.
Kortom: van inzicht naar een beter evenwicht in het team!

Persoonlijke effectiviteit en leiderschap

Net gestart als leidinggevende of wil je je leiderschap naar een hoger niveau tillen?

Hoe?
We verkennen in een persoonlijk gesprek jouw ontwikkelvraag. Op basis van deze ontwikkelvraag maken we een voorstel op maat om jouw beoogde ontwikkelniveau te realiseren. Een persoonlijk ontwikkelplan is belangrijk onderdeel in dit ontwikkeltraject. Met dit plan ga je concreet aan de slag en wordt gebruikt in de reflectie- en themagesprekken tussen jou en de begeleider.